maandag 17 januari 2011

Tips van de vakman voor vaatwas en wasmachine

Vandaag werd mijn nieuwe vaatwas geleverd. . Ik heb hem gekocht bij een piepklein winkeltje/hersteldienst. De vakman die de machine bracht gaf enkele tips om een mooi wasresultaat én een goede bescherming tegen kalk te krijgen.
Voor de vaatwas: altijd regenereerzout en glansmiddel gebruiken, ook al gebruik je van ie 3/4/5-in 1 blokjes. Als die twee erbij doet, kun je zelfs de goedkoopste blokjes gebruiken. Je moet je vaatwas dan wel zo afstellen dat hij gebruik maakt van die twee producten, dus niet afstellen die blokjes.

Voor de wasmachine: soda in het bakje van het waspoeder (als je poeder gebruikt, de soda in een hoopje dichtst naar jou toe, de poeder erachter; omgekeerd is niet aan te raden want dan begint het goedje te schuimen.) Je kunt ook de wasverzachter vervangen door azijn (en neen, dan ruikt je was niet naar azijn, maar gewoon naar je wasproduct). Dit is overigens ook goed voor mensen met droge huid of zelfs eczeem en voor de tere babyhuidjes natuurlijk. En goed voor de portemonnee want je kan veel minder wasproduct gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie na. Dat maakt alles zoveel leuker. Tot nog eens.

Totaal aantal pageviews