vrijdag 14 januari 2011

EINDELIJK

Noah was al twee dagen na elkaar naar huis gekomen met een ballon. En doordat ik geen kinderen heb die dolenthousiast over hun schooldag vertelen (Behalve elke dag: " We hebben patatjes met vlees gegeten" en "Het was (niet) lekker") wist ik dus niet waar die ballon vandaan kwam. Tot op de ouderavond... de kinderen die nog niet zindelijk zijn, krijgen een ballon als ze op het toiletje gaan. Voilà, dat wist ik nu ook.
Tristan bleek superenthousiast te zijn over het toilet-gaan, maar het wilde nog zo niet lukken.
Nu moet ik dat thuis ook stimuleren en volgens al die kinderpsychologen op de televisie moet je dat doen met een beloningsbord. Vandaar dat ik er nog vlug één geknutseld heb voor ze van school terugkomen. Kwestie van er meteen in te vliegen nu ze het leuk nog vinden.


Werkwijze:
- beplak een stuk dik karton met een mooi stukje papier
- kleef de foto (s) van je kindje (s) en de prentjes van de pakjes erop
- lamineer het geheel
- print een aantal keer het beloningsprentje af en lamineer
- kleef stroken velcro boven en onderaan
- kleef bolletjes velcro naast de foto en aan de achterkant van de beloningskaartjes
!!! die velcro plakt niet alltijd even goed, maar in noodgevallen in er nog altijd secondenlijm (een geweldige uitvinding voor mensen met weinig geduld, zoals mezelf) !!!
-hang aan de muur, deur, frigo,..

- vergeet dan niet een doosje met kleine geschenkjes aan te leggen waaruit het kind dat een vol rijtje beloningskaartjes heeft verzameld, kan kiezen. (potloodjes, armbandjes, sleutelhangers, legomannetjes, en balonnen.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie na. Dat maakt alles zoveel leuker. Tot nog eens.

Totaal aantal pageviews